Колосок - перша сходинка до хліба

2014-04-18

/Files/images/zahist_grup/IMG_1957.JPG

Усі християни світу піднесено готувались до Великодніх свят. Не стояли осторонь і діти нашого дошкільного навчального закладу №7. По-особливому йшла підготовка до свята у старшій групі №2, адже 17.04.2014 року вони захищали назву своєї групи «Колосок».

«Хліб – усьому голова», - кажуть у народі. А основою хліба є колосочки: житні, пшеничні. Саме з пшеничного борошна печеться і паска, якою дуже люблять ласувати діти.

Під час свята хлопчики й дівчатка співали хвалу хлібу святому, тим, хто його вирощує, випікає і подає до столу. Особливо зворушливо з уст малечі звучали пісні «Плете барвінок стежечку», «Пшеничка», «Хлібний колосок».

Дошкільнята виразно декламували вірші, розповідали прислів’я і приказки про колоски та хліб. Хореограф Приступа Л.Є. зуміла яскраво вплести у свято хореографічні композиції «Ми – колосочки твого поля, Україно!».

Родзинкою свята стала інсценізація української народної казки «Колосок», яка була своєрідною одою праці. Мишенята зрозуміли, що тільки щоденна праця прикрашає кожного. Лейтмотивом казки було бережне відношення кожного до маленького колосочка й кожного шматочка хліба./Files/images/zahist_grup/IMG_1968.JPG

Сценарій свята колективно підготували і провели музичний керівник Злотко Г.І. та вихователь старшої групи№2 «Колосок» Соловко О.В.

/Files/images/zahist_grup/IMG_1965.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 422

Коментарi