• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міське методичне об'єднання вчителів-логопедів

Міське методичне об'єднання вчителів-логопедів

2017-02-23

/Files/images/logoped/IMG_1260.JPG/Files/images/logoped/IMG_1274.JPG

23.02.2017 року на базі дошкільного навчального закладу № 7 «Кобзарик» відбулося засідання міського методичного об’єднання учителів-логопедів ( керівник Прокопюк В.П.).

/Files/images/logoped/IMG_1311.JPG

Казкотерапія — це інтегрована діяльність, у якій дії уявної ситуації пов'язані з реальним спілкуван­ням, що спрямоване на самостійність, активність, творчість, регулювання дитиною власного емоційного стану.

Різноманітність способів роботи з казкотерапією дає можливість усебічного розвитку кому­нікативної сфери малюка. Використання методу розвиває вміння висловлювати свої думки, роз­виває уяву, уміння робити висновки, уводить по­няття «добре» і «погано», дає можливість відчути емоції, корегує труднощі в розвитку комунікативної, емоційно-вольової й поведінкової сфер у дітей тощо.

/Files/images/logoped/IMG_1277.JPG

/Files/images/logoped/IMG_1295.JPG Гості з цікавістю переглянули логопедичне заняття «З любовю в серці», яке підготували і провели учителі-логопеди ДНЗ №7 Давидюк Л.Р. і Скубенік О.О. На занятті вдало використали елементи казкотерапії та біоенергопластики. Дорослі разом із дітьми подорожували казками «Рукавичка», «Теремок», «Соломяний бичок», «Колосок», шукаючи шматочки серця для Кая. Під час заняття було використано різні види театру : театр шарфів, театр на ложках, театр Бі-ба-бо. А укінці заняття гості теж долучилися до театрального мистецтва і чудово розіграли казку «Ріпка» за допомогою театру на касетонах.

/Files/images/logoped/IMG_1305.JPG

Учасники методичного об’єднання мали зиогу оглянути виставку різних видів театру, що використовуються в корекційній роботі з дітьми-логопатами.



Під час обговорення за круглим столом учителі-логопеди ділилась досвідом роботи із організації мовленнєво-творчого розвитку дошкільників під час театралізованої діяльності із використанням елементів казкотерапії та біоенергопластики в корекційно-розвивальній роботі з дітьми-логопатами.

/Files/images/logoped/IMG_1314.JPG

Учасники методичного об’єднання зробили висновок, що за допомогою казкотерапії відбувається насамперед корекція не тільки психомоторного, але й мовленнєвого, емоційного, а також загаль­ного психічного розвитку дітей дошкільного віку.

Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi