• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Година пам’яті, приурочена пам’яті великого Кобзаря.

Година пам’яті, приурочена пам’яті великого Кобзаря.

2015-03-10

З нагоди 201-ї річниці від дня народження та 154-ї річниці з дня смерті Тараса Шевченка на центральній площі Нововолинська відбулась година пам’яті, приурочена пам’яті великого Кобзаря.

До заходу долучились представники міської влади, студенти, активісти, освітяни, зокрема працівники та вихованці дошкільного навчального закладу №7 «Кобзарик». Дошкільнята мали яскраві емблеми із зображенням Т. Г. Шевченка. Адже саме сьогодні відбулася традиційна посвята вихованців старших груп у «кобзарята». Ця традиція веде свій початок з дня відкриття закладу, далекого 1991 року.

/Files/images/shevchenko/IMG_3516.JPG

Урочистості розпочалися ходою від виконкому Нововолинської міської ради під жовто-блакитними прапорами та покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Зі вступним словом звернувся до усіх присутніх мер міста В.Б. Сапожніков, який зазначив, що ідеї та заклики Кобзаря актуальні сьогодні, як ніколи. Громадяни вшанували пам'ять Т. Г. Шевченка хвилиною мовчання.

/Files/images/shevchenko/IMG_3543.JPG

Слово надали завідувачу ДНЗ №7 Свириденко Ніні Михайлівні, яка розповіла про традицію посвяти старших дошкільників у «кобзарята», зачитала уривки власних поезій.

/Files/images/shevchenko/IMG_3559.JPG

Володя Куць, вихованець старшої групи «Казка» ДНЗ №7 «Кобзарик», зворушливо продекламував вірш Лесі Храпливої-Щур «Портрет Тараса Шевченка »

/Files/images/shevchenko/IMG_3563.JPG

/Files/images/shevchenko/IMG_3569.JPG

/Files/images/shevchenko/IMG_3573.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi