Новосілля у «Кобзарику»

2014-12-01

Кожна дитина має право на освіту. Саме для того, щоб наймолодші мешканці нашого міста мали змогу реалізувати своє право на дошкільну освіту, було ініційовано відкриття додаткової одинадцятої групи у Нововолинському дошкільному навчальному закладі №7 «Кобзарик», яка не функціонувала з 90-х років.

За сприяння управління освіти та потужної фінансової підтримки міської влади було проведено ремонт у групі , придбано нові меблі, замінено вікна на металопластикові, встановлено енергозберігаючі батареї, нове сантехнічне обладнання.

1 грудня у ДНЗ №7 «Кобзарик» відбулося урочисте відкриття групи для дітей раннього віку «Барвінок». Барвінок – символ України, він поповнив когорту милозвучних назв груп, пов’язаних з Україною, її символами, традиціями, Волинською землею.

Відкриття групи – це завжди велике і яскраве свято як для працівників садка, так і батьків, а особливо для малечі, котра вже давно очікувала входин у дитячий казковий світ. Розділити їхню радість прийшли заступник міського голови Андрій Миронович Сторонський , начальник управління освіти Микола Павлович Остапюк, інспектор з дошкільного виховання Світлана Олексіївна Грицюк, настоятель храму Святої Покрови Божої Матері отець Ігор, які щиро привітали присутніх. Згідно українських традицій шанованих гостей дошкільнята зустрічали з хлібом-сіллю.

Педагогічний колектив та вихованці ДНЗ №7 підготували святковий захід, на якому звучали вірші та пісні про Україну та її символ – барвінок. Кульмінацією свята став прихід хлопчика - Барвінка, якого вдало зіграв вихованець старшої групи Куць Володимир. Він вручив завідувачу ДНЗ №7 Свириденко Ніні Михайлівні чарівний ключик від нової групи.

А.М. Сторонський та Н.М. Свириденко перерізали символічну червону стрічку і група «Барвінок » радо прийняла своїх перших маленьких вихованців. Отець Ігор прочитав молитву й освятив нову группу та весь садок, щоб діткам у ньому було затишно, радісно і перебували вони під Божим благословінням. Від імені батьківської громади виступила Оксана Вакула, мама вихованця групи «Барвінок», яка зазначила, що привела у «Кобзарик» уже третього сина. Тут їй подобається усе : затишні та естетично оформлені групи, ставлення до дітей, надання додаткових послуг, зокрема з англійської мови та хореографії , рівень підготовки до школи в цілому.

Безперечно, відкриття групи стало найкращим передноворічним подарунком від міської влади як для малюків, так і для їхніх батьків. День виявився щедрим на щирі привітання, дитячі усмішки, гарний настрій.

Завідувач ДНЗ №7 Свириденко Ніна Михайлівна від імені колективу подякувала міській владі за фінансову підтримку та керівництву ТзОВ «Кроноспан УА» за виділення плит для виготовлення дитячих меблів.

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi