• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ВЕРБА – СИМВОЛ УКРАЇНИ І НАЗВА НАШОЇ ГРУПИ

ВЕРБА – СИМВОЛ УКРАЇНИ І НАЗВА НАШОЇ ГРУПИ

2014-04-11

/Files/images/zahist_grupi/IMG_1917.JPG/Files/images/zahist_grupi/IMG_1908.JPG /Files/images/zahist_grupi/IMG_1902.JPG

У дошкільному навчальному закладі №7 «Кобзарик» всі десять груп мають свою неповторну назву. Назва кожної групи символічно переплітається з Україною, її символікою, оберегами, природою.

У закладі протягом багатьох років для старших дошкільників стало доброю традицією захищати назву своєї групи. От і напередодні Вербної неділі вихованці старшої групи №1 вдало захистили назву своєї групи «Вербиченька».

Верба – символ України, недарма ж в народі кажуть: «Без верби і калини – нема України». Діти люблять свою групу, в якій дружно прожили майже чотири роки. Цю любов перенесли і на чудове дерево – вербу. Вони із захопленням розповідали про його корисність, народні традиції, пов’язані з ним, чудову властивість не тільки показувати людям де є вода, але й очищати її. Вірші, прислів’я та приказки про вербу переплітались із мелодійними піснями, народними іграми, запальними таночками та веснянками.

2014 рік – рік Тараса Григоровича Шевченка в Україні, тому маленькі дошколярики задушевно розповідали вірші Кобзаря, в яких він описував вербу. Діти також згадали про важкі роки заслання поета, куди він взяв вербову гілку, яка була для нього символом далекої Батьківщини, рідної неньки – України, і посадив її на чужині.

На закінчення свята діти отримали вербові гілочки для освячення у Вербну неділю.

/Files/images/zahist_grupi/IMG_1922.JPG

Щоб свято вдалось, значну працю вклали музичний керівник Скоп Л.П., хореограф Приступа Л.Є., вихователь Ярошук О.В.. А вихованці групи «Вербиченька» показали свої творчі здібності, артистичність, співучість, любов до України та бажання оберігати рідну природу.

/Files/images/zahist_grupi/IMG_1896.JPG/Files/images/zahist_grupi/IMG_1904.JPG/Files/images/zahist_grupi/IMG_1907.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi