Вшановують Кобзаря найменші

2014-03-20

Вшановують Кобзаря найменші

Посвята в Кобзарики ДНЗ№7 - Нововолинськ інформаційний. Новини.

2014 рік – рік Шевченка в Україні. В дошкільному навчальному закладі №7 «Кобзарик» по особливому готувалися до знаменної дати – 200-річчя з дня народження Великого пророка.

Напередодні ювілею в садку був проведений місячник, приурочений Т.Г.Шевченку. В ході місячника було проведено ряд цікавих заходів: конкурс дитячих малюнків «Я малюю твори Шевченка», конкурс юних читців «Іду з дитинства до Тараса», в якому взяли участь 16 вихованців середніх та старших груп, які вибороли це право в групових конкурсах. В закладі оформлено тематичні куточки «Т.Г. Шевченко: життя і творчість», книжково-ілюстративні виставки «Шевченкове слово в віках не старіє», проведена лялькова вистава «Тарасикова доля», вікторина на знання біографії Великого Кобзаря, створено фонотеку музичних творів на слова Шевченка та присвячених його пам’яті.

/Files/photogallery/857/S1000035.JPGВ садку багато знають про Тараса Григоровича всі наші дітки, адже напередодні свята педагоги знайомлять дошкільнят з нелегким дитинством Тарасика, його родиною, а також із звичаями та побутом українського народу. Діти вивчають вірші, пісні на його слова, із задоволенням розглядають репродукції картин. 60 вихованців двох старших груп особливо старанно готувалися до народин Кобзаря, адже саме в ці дні їх посвячують у кобзарята.

Ось і цього року, 19 березня, у садочку святковий настрій. Діти старших груп одягаються у національні костюми і готуються до свята, яке стало традиційним ще з дня заснування садка за ініціативи завідувача Свириденко Ніни Михайлівни.

/Files/photogallery/857/DSCN1473.JPGМалюки гордо і впевнено заходять у відповідно оформлену залу. Оскільки Т.Г.Шевченко народився у благодатну пору пробудження землі, тому свято символічно розпочалося танцем квітів. Діти сценічно обіграли дитинство малого Тарасика, озвучили його поезію, пісні «Зоре моя, вечірняя», «Тече вода із-за гаю», які стали народними. Також дошкільнята вдало перевтілилися у справжніх козаків: співали пісні «Ми - маленькі козачата», із запалом танцювали танець запорізьких козаків.

Цікаво була обіграна сценка дитячих років Тарасика. Особливо зворушливо прозвучала колискова мами Тарасика «Спи, мій маленький» у виконанні вчителя-логопеда Скубенік О.О.

/Files/photogallery/857/DSCN1481.JPGРодзинкою свята була зустріч дітей із справжнім Кобзарем, який виконав на бандурі пісню «Думи мої, думи». У ролі Кобзаря на мить побула вихователь Міщук Жанна Миколаївна

Посвята в кобзарята пройшла урочисто та піднесено. Дошкільнята пообіцяли гідно нести це високе звання і дотримуватись «правил кобзарят», які вчать любити рідну Україну, її солов’їну мову, з пошаною відноситись один до одного.

Кульмінацією свята стало вручення випускникам пам'ятних медалей із зображенням великого Кобзаря під пісню В.Зінкевича «Дорога до Тараса».

Свято вдалось завдяки старанням музичних керівників Злотко Ганни Іванівни, яка написала сценарій, Скоп Людмили Прокопівні, за артистичну підготовку дітей, хореографа Приступи Лілії Євгеніївни з її професійною постановкою танців, вихователів старших груп Соловко Оксани Володимирівни, Ярошук Ольги Володимирівни та батьків вихованців.

У ДНЗ №7 завжди свято шанують пам'ять Т.Г.Шевченка. Його портрети, з любов'ю виготовлені працівниками та батьками, висять на почесному місці у кожній групі, у музичній залі є його мальований портрет, подарований мешканцем міста С.І. Івашком, а вишитий «Заповіт» прикрашає одну зі стін головного коридору.

Кiлькiсть переглядiв: 286

Коментарi