Андріївські вечорниці

2021-12-13

/Files/images/andrya/1.jpg

13 грудня - день Андрія Первозваного , дуже шановане свято протягом багатьох віків в Україні. У цей день хлопці та дівчата влаштовували вечорниці – веселі,цікаві, колоритні. Саме цю давню українську традицію вирішили обіграти у ЗДО №7 «Кобзарик». Учасниками цього календарно – обрядового дійства стали діти старшої групи «Джерельце» (вихователь Галанець Наталія Анатоліївна).

Моторна, дбайлива господиня та її вправний чоловік гостинно приймали у своїй імпровізованій оселі гостей . Дівчата ліпили вареники, замішували тісто на калиту, а хлопці вправлялися в спритності та кмітливості , але найбільше емоцій викликав обряд «кусання калити».

/Files/images/andrya/12.jpg

На святі лунали жарти, сміх, діти грали традиційні українські ігри, таким чином знайомлячись з народними звичаями. Вечорниці – справжня можливість поринути в атмосферу українських традицій, зазирнути у минуле нашого народу. Найсмачнішою частиною свята стало частування дітей варениками та калитою.

/Files/images/andrya/14.jpg

Відтворивши обряд проведення Андріївських вечорниць , дошкільнята долучилися до історії, культури, традицій та звичаїв українського народу, побачили їхню первинну красу.

/Files/images/andrya/6.jpg

/Files/images/andrya/7.jpg

/Files/images/andrya/3.jpg

/Files/images/andrya/19.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi