• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

2021-11-12

/Files/images/tbj/unnamed.jpg

З метою удосконалення організаційної та практичної роботи з питань безпеки дітей, підвищення ефективності засвоєння правил та навичок безпечної поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та профілактики травматизму серед дітей, виховання свідомого та дбайливого ставлення дітей до власного здоров’я, з 08.11.2021 по 12.11.2021 року в ЗДО № 7 було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності .

Творчою групою ЗДО №7 у рамках тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було розроблено тематичного проєкт «Доріжкою безпеки». Для успішного і гармонійного засвоєння знань з безпеки життєдіяльності сформували п’ять напрямків роботи:

· дитина і побут;

· дитина і вулиця;

· дитина і гра;

· дитина і природа;

· здоров’я дитини.

У рамках тематичного проєкту «Доріжкою безпеки» для формування у дітей елементарних умінь, навичок, поведінки під час небезпеки в дошкільних групах були проведені різні форми роботи, зокрема інтегровані заняття:

· «Подорож автобусом», «Пішохідний перехід для малят» (групи раннього віку); «Обережність не завадить», «Вогонь - ворог, вогонь - друг», «Про небезпечні речі треба знати малечі» ( ІІ молодші групі); «Про безпеку на дорозі», «Світлофор-моргайко» (середні групи); «Абетка безпеки», «Розмітка на дорозі» (старші групи); драматизація казки «Кицькин дім»;

/Files/images/tbj/26.jpg

/Files/images/tbj/23.jpg

/Files/images/tbj/23.1.jpg

певірено наявність інструкцій, пам'яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

· поновлено тематичні куточки «Безпека дитини» у кожній віковій групі;

· проведено навчально-методичну консультацію з педагогами «Здоров’яутворювальні технології в дошкільній освіті»

10 листопада 2021 року відбулася зустріч дітей та працівників закладу з представниками держслужби із надзвичайних ситуацій м. Нововолинська. Наші вихованці засвоїли правила пожежної безпеки та дізналися, як правильно користуватися вогнегасником, куди дзвонити, коли трапилася біда. Усі отримали задоволення та неоціненний практичний досвід з безпечної поведінки.

wym-1637582348099

/Files/images/tbj/10.jpg

/Files/images/tbj/2.jpg

Цікаво пройшла спортивна розвага «Юні рятувальники», яку організувала інструктор з фізичного виховання Макарук Н.В.

12.11 2021 року було проведено музично-театралізоване дійство «Небезпечний сірничок в осінньому лісі». Музичні керівники Красіцка Г.І, Кінах С.А. та хореограф Приступа Л.Є. творчо обіграли тему безпечної поведінки з вогнем. Застерегли, що не можна розпалювати вогнище не тільки в лісі, але і будь-де, бо з маленького сірничка може статись велика біда.

wym-1637582382051

/Files/images/tbj/255561374_280665637314641_1095070670111311586_n.jpg

Усі заходи, які проходили в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, допомогли дітям і співробітникам закладу дошкільної освіти №7 узагальнити свої знання та навички практичних дій у разі надзвичайних ситуацій, усвідомити значення здоров’я і безпеки в житті людини.

/Files/images/tbj/unnamed (1).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi